Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Beyhekim Mahallesi Ulusal Sokak No125 Selçuklu/KONYA
Vizyon
Dünya Standartlarında Eğitim Veren, Üstün İnsani Ve Mesleki Değerlere Sahip, Alanında Öncü Bir Kurum Olmak
Misyon
Öğrencilerimize Seçmiş Oldukları Meslek Alanında En Yüksek Seviyede Mesleki Ve Teknik Eğitim Vermek, Onları Sosyal Hayata Hazırlamak, Kendi İş Yerlerini Kurabilecek Cesaret Ve İletişim Becerisini Kazandırmak, Sanayi Kuruluşlarının aradığı Nitelikte Bir Teknik Eleman Olarak Yetiştirmek Ve Üniversiteler Tarafından Kabul Görebilen, 21.Yüzyılın Gereği, Bilgili, Dinamik, Becerili, Üretebilen, Kendini Bilen Ve Kendine Güvenen, İnsan Haklarına Saygılı, İlkeli, Atatürkçü Türk Gençlerini Yetiştirmek.
Başarılar
• 2005 ODTÜ sumo robot dalı 1. ve 3.lüğü • 2006 ODTÜ sumo robot 1. liği • 2007 MEB Proje Tabanlı Beceri Yarışması Otomasyon kategorisi il 1.liği ve bölge • 2012 6. MEB Uluslararası robot yarışması Temalı katagori Türkiye 1. Liği • 2012 6. MEB Uluslararası robot yarışması Mini Sumo katagori Türkiye 3. Lüğü 2013 10. ODTÜ Robot Yarışmaları Çoklu Mini Sumo Türkiye 1.liği 2013 10. ODTÜ Robot Yarışmaları Çoklu Mini Sumo Türkiye 2.liği 2013 10. ODTÜ Robot Yarışmaları Mini Sumo Türkiye 3.liği 2013 İTÜRO Robot Yarışmaları Mini Sumo Türkiye 2.liği
Başlama:08:30 Bitiş :17:20
Ulaşım
Okulumuz Selçuk Üniversitesi Tramvay hattı üzerinde PİRİ REİS durağındadır. Ayrıca okulumuza Kampüs veya Bosna Hersek mahallesi minibüsleri ile ulaşılabilir .
Öğrenci servisi uygulamamız yoktur. yemek ihtiyacı kantinden sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz İstanbul Yolu üzerinde olup Konya Otobüs terminaline 4 Km. Havaalanına 6 Km. Tren Garına 10 Km uzaklıktadır.
Okulumuz İl Merkezine 15 Km uzaklıktadır
180 kişi
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz Akademik Meslek Lisesi sloganıyla 2023-2024 yılından itibaren son sınıf öğrencilerinin tamamen üniversiteye hazırlandığı bir sisteme geçmiştir.
Sportif Etkinlikler
FUTBOL, FUTSAL, VOLEYBOL BRANŞLARINDA TURNUVALAR VE SPORTİF FAALİYETLER MEVCUTTUR.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda sürekli ilgili alanlardan uzmanlar getirilerek öğrencilerimize seminerler verilmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin alanları ile ilgili sanayi kuruluşlara ziyaretleri ile alanlarında yetişmeleri sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları
ULUSAL VE ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMALARI VE ÇEŞİTLİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM SAĞLANMAKTADIR.
OKULUMUZ ERASMUS VB. YURTDIŞI PROJELERİNE KATILMAKTADIR.