ADİL KARAAĞAÇ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE

KONYA SANAYİSİNDEN BÜYÜK DESTEK

Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Bilişim Teknolojileri alanlarında; gayretli öğrencileri ödüllendirmek, bölgede sanayinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunulması amacıyla yaparak öğrenmeyi eğitimin göbeğine, odağına oturtabilmek ve sonra istihdam edilebilirliklerini arttırabilmek amacıyle imzalanan protokol kapsamında;

Okulun başarılı olan alan öğrencilerine:

Şbt

Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri akademik  olarak da Türkiye çapında etkinliklere destek vermeye devam ediyor. IKAF'2024 İç Anadolu Kariyer Fuarı kapsamında okulumuz İngilizce öğretmeni Özgür Kıvrak sunum yapmıştır.

Öğretmenimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

Türkiye geneli 150 okulun katıldığı “Farkım Bilgim, Bilgim Geleceğimdir” yarışmasında Türkiye 3’üncüsü olan okulumuz, “Adil Karaağaç Başarıya Doymuyor” manşetiyle basında yer aldı. Okulumuzun başarısıyla bir kez daha gururlandık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuzun rehberlik servisi tarafından hazırlanan okul tanıtım sunumunu okul müdürümüz Arif Uysal ve her alandan görevli öğretmenlerimizle Konya'daki ortaokul rehber öğretmenlerine anlatma fırsatı bulduk.

Programı organize eden ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Şbt

Ortaokul son sınıf öğrencilerine meslek liselerinin tanıtılması kapsamında okulumuzu ziyarete gelen Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencilerimize okulumuz tanıtılmıştır.

Adil Karaağaç MTAL AB Proje Ekibi

Okulumuz bünyesinde oluşturulan proje hazırlama ekibi

•“Psikolojik sağlamlığını artırmaya yönelik uygulamalar- PISAYOU” Konulu KA122 SCH ve

•“Yalın Mesleki Eğitim-LEAVE” Konulu KA122 VET

olmak üzere 2 adet Erasmus+ projesinin yazımını tamamlayarak Türk Ulusal Ajansı’na başvurusunu yapmıştır. Her iki projemizin de hibe almasını temenni ediyor projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Şbt

Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuzda oluşturmuş olduğumuz akademik başarılarının arttırılması yönündeki komisyon, her ay düzenli olarak toplanmakta ve 12. sınıf öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık çalışmalarını değerlendirerek başarılarını arttırmak için kararlar almaktadır.

Bu kapsamda  Konya Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Başkanımız Ali Kemal Eker Bey'e okulumuz öğrencilerinin akademik başarısını artırmak için öğretmenlerimizle yaptığımız toplantıya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okul yönetimi olarak iş ve sanayi dünyasını yakından tanımak adına düzenlediğimiz firma ziyaretlerimize devam ediyoruz. Ülkemizde elektronik ve otomasyon sektörünün önde gelen firmalarından biri olan ELFATEK firmasını ziyaret ettik. Yapılan ziyarette okul sanayi iş birliği, sanayi kuruluşlarının eğitim kurumlarını desteklemeleri ve 50 öğrencimize 1.5 yıl süreyle burs verilmesi konularında görüş birliğine vardık. Yapılan gezi ile işletmeyi daha yakından tanıma fırsatı bulduk.  Kurum adına bizleri ağırlayan firma sahibi ve yönetim kurulu başkanı Sayın Bahattin DÜZGÜN’e ve  kurum çalışanlarına teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimize Afet Farkındalık Eğitimi Verildi.

Ock

METEK III Projesi kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında yapılan Türkiye geneli bilgi yarışmasında online aşamada finale kalan okulumuz, Ankara'da yüz yüze yapılan finallerde Türkiye 3’üncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi ve öğrencilerimizi yarışmaya hazırlayan öğretmenimizi canı gönülden tebrik ediyoruz.

Ock

Konya liseler arası badminton il turnuvasında yarışan kız ve erkek takımlarımız il 4'üncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi ve takımlarımızı çalıştıran beden eğitimi öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Türkiye'den 150 Meslek Lisesinin katıldığı "Farkım Bilgim, Bilgim Geleceğimdir." temalı online bilgi yarışmasına okulumuz öğrencileri Türkiye 6. olarak Ankara'da yapılacak olan yüz yüze Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

Öğrencilerimizi ve emeği geçen BT öğretmenimiz Ercan ÇAY'ı tebrik ediyoruz.

Ock

10.01.2024 Çarşamba günü okulumuzda 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik Teknofest Konya İl Temsilcimiz Uğur ÇAKIR tarafından Teknofest bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Okulumuzda böyle faydalı bir toplantı gerçekleştirdiği için

Teknofest Konya İl Temsilcimiz Uğur Çakır'a teşekkür ediyoruz.

Ock

Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatörü Muhammed KÜÇÜKUYANIK tarafından okulumuzda öğrencilerimize yönelik KUDÜS konulu seminer verildi. Sonrasında öğrencilerimize Muhammed KÜÇÜKUYANIK hocamız tarafından lokma tatlısı ikram edildi. Kendilerine hem seminer hem de ikramları için teşekkür ediyoruz.