Mrt

Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri okulda düzenledikleri iftarda buluştu. Okul kültürünün güzel örneklerinin yaşatıldığı okulumuzda kaynaşmaya vesile olan iftara katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Endülüs okuma projesi kapsamında öğrencilerimiz Dino BUZZATİ nin Tatar Çölü kitabını tahlil etmek için diğer liselerdeki proje arkadaşlarıyla buluştu.

Mrt

21.03.2024 tarihinde Kimya teknolojileri alanı olarak 9., 10. ve 11. sınıflarımız için kariyer günleri toplantısı yapılmıştır. Bu toplantıda amacımız bu yıl 11. Sınıf olan öğrencilerimizin 12. Sınıfta yapacakları meslek veya akademik sınıf seçimlerinde yön verebilmek aynı zamanda bütün öğrencilerimizin iş dünyasını ve akademik hayatı tanıyarak liseden sonraki hayatlarında nasıl bir kariyer istediklerine karar vermelerine yardımcı olmaktır. Toplantıya;  SAFF Kimya San. Tic. Ltd. Şti, Alkin Kimya Ltd. Şti, Chaphy Therapeutics A.Ş., Trustlife Araştırma Merkezi Kurucu Ortak ve Ar-Ge Direktörü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin MENGEŞ , Necmettin Erbakan Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve BİTAM Müdür Yrd. Doç. Dr. Serdal KAYA, Koyuncu Grup Merkez İnsan Kaynakları Yönetici yardımcısı Çağatay BİBİCAN, Koyuncu Grup Klor Alkali Tesisleri Üretim Müdürü Kimya Mühendisi Önder Süngü Bey ve Mezun öğrencilerimizden Enerji Sistemleri Mühendisi MEPAŞ Enerji Satış Kıdemli uzmanı Derviş ALTUN konuşmacı olarak katılmıştır. Toplantı Okul Müdürümüz Arif UYSAL’ın açılış konuşması ile başlamıştır. Sonrasında Alan şefimiz Sema ÖZEL konuşmasını yapmıştır. Katılımcı misafirlerimizin konuşmaları ile program bitirilmiştir.  Öğrenci velilerimiz ve öğrencilerimiz toplantıya yoğun ilgi göstermişlerdir.

Mrt

Okulumuz kimya teknolojisi alanında bulunan 2 adet laboratuvarımızın zeminini öğrencilerimizin daha sıhhi ve temiz kullanabilecekleri bir malzeme ile yeniledik.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferini okulumuzda yapılan programla kutladık. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gururla yâd ettiği bu günü gelecek nesillere hatırlatma ve yaşatma imkanı bulduk. Bazen coşkuyla bazen gözümüz yaşararak izlediğimiz programda emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Konya Selçuklu Belediyesinin destekleri ile okulumuz spor salonunun zemini yenilenerek hizmete girmiştir. Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet PEKYATIRMACI Beye teşekkürlerimizi iletiyoruz.

@a_pekyatirmaci

Mrt

Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerine ELFATEK firma sahibi Bahattin DÜZGÜN Bey tarafından "Yeni teknolojiler ve girişimcilik" konulu seminer verildi.

Okulumuz öğrencilerine burs temin edilmesi noktasında da katkı sunan başta ELFATEK firması olmak üzere katkıda bulunan diğer tüm firmalara teşekkür ediyoruz.

Mrt

Programa okulumuz mezun öğrecilerinden, kendi işini kuran Hidayet Yılmaz katılmıştır. Kendisi otomasyon alanında çalışmaktadır.

Hidayet YILMAZ (Elektrik Elektronik Mühendisi)

FOURS ENERGY

Elektrik & Elektronik & Makine & Otomasyon

Horozluhan Mh Hırka Sk No 13 Selçuklu/KONYA

www.foursenergy.com

foursenergy@hotmail.com

ADİL KARAAĞAÇ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE

KONYA SANAYİSİNDEN BÜYÜK DESTEK

Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Bilişim Teknolojileri alanlarında; gayretli öğrencileri ödüllendirmek, bölgede sanayinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunulması amacıyla yaparak öğrenmeyi eğitimin göbeğine, odağına oturtabilmek ve sonra istihdam edilebilirliklerini arttırabilmek amacıyle imzalanan protokol kapsamında;

Okulun başarılı olan alan öğrencilerine:

Şbt

Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri akademik  olarak da Türkiye çapında etkinliklere destek vermeye devam ediyor. IKAF'2024 İç Anadolu Kariyer Fuarı kapsamında okulumuz İngilizce öğretmeni Özgür Kıvrak sunum yapmıştır.

Öğretmenimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

Türkiye geneli 150 okulun katıldığı “Farkım Bilgim, Bilgim Geleceğimdir” yarışmasında Türkiye 3’üncüsü olan okulumuz, “Adil Karaağaç Başarıya Doymuyor” manşetiyle basında yer aldı. Okulumuzun başarısıyla bir kez daha gururlandık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuzun rehberlik servisi tarafından hazırlanan okul tanıtım sunumunu okul müdürümüz Arif Uysal ve her alandan görevli öğretmenlerimizle Konya'daki ortaokul rehber öğretmenlerine anlatma fırsatı bulduk.

Programı organize eden ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Şbt

Ortaokul son sınıf öğrencilerine meslek liselerinin tanıtılması kapsamında okulumuzu ziyarete gelen Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencilerimize okulumuz tanıtılmıştır.