T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

tarihce

Ekm

  Okulumuz 1999-2000 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Okul inşaatına 18.09.1998´de başlanmış ve 20.08.1999´da tamamlanmıştır. Okulumuzun inşaat maliyeti 670.000,00  TL olup tamamı hayırsever işadamı Ecz. Adil KARAAGAÇ beyefendi ve evlatları tarafından karşılanmıştır.

1999-2000 Öğretim yılında Elektrik, Elektronik, ve Bilgisayar bölümlerinde 69 öğrenci ile eğitim-öğretime başlanmıştır. 2000-2001 öğretim yılında Kimya bölümü açılarak bölüm sayısı 4´e çıkmıştır. 2001 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğümüz ile, JICA (Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı) arasında yapılan bir protokol ile "Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı" Projesi uygulanmasına başlanmıştır. Proje 2001-2006 yılları arasında okulumuzda ve İzmir Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde uygulanmış olup, taraflarca yapılan değerlendirme sonucu başarılı bulunmuştur. Bu çalışmanın ardından 2007 yılında yine MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğümüz ile JICA arasında yapılan 2. bir protokol ile "Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanının Yaygınlaştırılması" projesi başlatılarak, ülkemizdeki Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında eğitim veren okul sayısı  toplamda 21 ilde 21 okula çıkarılmıştır.

Okulumuzda "Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı" kurulması hakkında proje protokolü, yetkililer tarafından imzalanarak uygulamaya girmesiyle Proje çerçevesinde, giderleri Japon Hükümeti tarafından karşılanmak üzere; atölye ve laboratuvarların modern ve ileri teknoloji ürünü araç gereçlerle komple donatılması tamamlanmıştır.

            Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanımızda halen görev yapan 8 öğretmenimiz 6-9 ay arasında değişen sürelerde Japonya'da Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında İngilizce eğitim almışlardır. Japonya'da eğitim alan öğretmenlerimiz bilgi birikimlerini, ülkemizin değişik illerindeki Mesleki ve Teknik Eğitim veren okullarda görevli Meslek Dersleri öğretmenlerine her yıl yaz tatili dönemlerinde Hizmetiçi Eğitim Seminerleri yoluyla aktarmaktadırlar.     

2007 yılında MEGEP (Mesleki Eğitimi Güçlendirme Projesi)  kapsamında Elektrik ve Elektronik Bölümleri birleştirilerek Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı olmuş, diğer bölümlerimiz ise Kimya Teknolojileri Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı olarak isimleri değişmiştir. 

             Okulumuz 3 katlı olup; 26 derslik, 8 idareci odası, 1 Fizik, 1 Biyoloji, Kimya Teknolojisi Alanında; 1 Anorganik, 1 Organik, 1 Biyokimya, 1 Temel Kimya olmak üzere 4 Kimya Laboratuvarı, Bilişim Teknolojileri Alanında; 2  Bilgisayar Laboratuvarı, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanında; 1 Tesisat, 1 Elektrik Lab,  1 Otomatik Kumanda ve Pano Montörlüğü,     1 Elektronik Lab., Hidrolik-Pnömatik Lab. ve PLC Bilgisayar olmak üzere 6 Atölye ve Lab, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında; 1 Programlama, 1 Mikrobilgisayar, 1 Ardışık Kontrol, 1 Fabrika Otomasyon, 1 Mekanik, 1Elektrik-Elektronik ve 1 Mültimedya Laboratuvarı olmak üzere 7 Laboratuvar bulunmaktadır.